УВ – зрачење

МИД го води еколошкиот проект наречен УВ зрачење, каде преку соработка со Канцеларијата за заштита на озонската обвивка при Министерстото за животна средина и просторно планирање, се работи на популаризатија на проблемот со зголеменото ултравиолетово зрачење, како и препораки за соодветно однесување во периодите кога индексот на ова зрачење е највисок. Во нашата земја не постои  институција која посебно се занимава со овој проблем. За да до некаде се ублажи оваа информативна празнина, МИД во соработка со Канцеларијата за заштита на озонската обвивка  ги издаде брошурите “ УВ зрачење – опасности и превентива” и “ Глобална заштита на Земјата”.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: